4.6.2022. 17:24
0
Ko je “važni investitor” koji sprema veliku investiciju na Trebeviću?
Načelnik Opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović kazao je da su u toku pregovori rukovodstva opštine sa “važnim investitorima, koji su ranije pominjani u javnosti, o izgradnji novog turističkog kompleksa na ovom lokalitetu”, piše Biznisinfo.

Prema njegovim riječima, “investitor o kome se već govorilo u javnosti planirao je izgradnju dva hotela površine oko 15.000 metara kvadratnih sa pratećim sadržajima” na Trebeviću.

Projektom je, kako je naveo, predviđena izgradnja vještačkog jezera, sankališta, dječijeg skijališta.

Gašanović nije konkretno rekao na kojeg investitora misli. No, zanimljivo je da se kao investitor projekta, ovakvog kako ga je opisao Gašanović, spominjala pjevačica Lepa Brena.  

Mediji su u januaru pisali da ona na širem području Brusa planira graditi skijalište i hotel. Pjevačica je to tada kratko negirala, ali nije iznosila više detalja.

Vijest je tada odjeknula u javnosti i prenijeli su je svi mediji.

Stoga je indiktivna činjenica da Gašanović sada govori o važnom investitoru “o kome se već govorilo u javnosti”. Stoga se ostaje da se vidi da li Lepa Brena, direktno ili preko nekih članova porodice, ipak ima namjeru investirati na sarajevskoj planini.

Inače, dodao je da bi u okviru tog projekta trebao biti izgrađena izgrađen vidikovac sa pogledom na sarajevsku dolinu i šume Trebevića, do kojeg će voditi šumske staze, između stabala  drveća, što će biti posebno atraktivno za turiste i do sada neviđeno na našem području.

Gašanović je dodao da bi to trebalo da bude jedinstven turistički proizvod koji će privući veliki broj turista iz okruženja, ali i šire.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.