5.6.2022. 14:21
0
Tvrdnja HDZ-a: Izetbegović obmanjuje javnost o reviziji presude protiv Srbije, a i u slučaju Rezolucije EPP-a
HDZ BiH se danas oglasio saopštenjem za javnost u kojem se navodi da je "medijsko spinovanje javnosti vlastitog neuspjeha očito prešlo u fazu uvjeravanja svog biračkog tijela i maskiranju činjenica", te pita zašto Izetbegović ne objasni "građanima" o propadanju modela unitarističko građanskog modela kojeg je pokušao nametnuti na Kongresu EPP-a?

HDZ ističe da je nakon neuspjeha uslijedio pokušaj blokade dolaska same Rezolucije na dnevni red. Kako kažu,u svim svojim neuspjesima, (Izetbegović) je na kraju upregnuo "građanske" medijske telefone da je ruše i obezvrijede unutar BiH kako bi spasio svoj međunarodni neuspjeh, prenosi BHRT.

"Ipak, razumijemo takve očajničke pokušaje spašavanja onoga što se spasiti može. Slično je radio i nakon debakla s revizijom sudskih procesa protiv Srbije nakon koje je obmanjivao kako vlastiti bošnjački narod, tako i svoje vjerne i odane birače. Takav scenarij doživljava već s rušenjem Dejtonskog mirovnog sporazuma, odnosno ustavnog udara. Nedavno usvojena Rezolucija je upravo isti primjer. Obitelj EPP-a svjesna je pogubnosti radikalno unitarističkih pretenzija u pokušaju stvaranja jednonacionalne države. Tri konstitutivna naroda su temeljno konstitucionalno i institucionalno načelo Dejtonskog mirovnog sporazuma", navodi se u saopštenju iz stranke HDZ BiH.


HDZ BiH napominje da će Izborni zakon BiH i njegove izmjene, bilo danas ili sutra, omogućiti legitimnu valorizaciju političke volje triju konstitutivnih zajednica.

"Valjda Izetbegović već sada polako priprema biračko tijelo koje je sam radikalizirao, za takvo što", zaključuje se u saopštenju.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.