17.6.2022. 14:19
0
Čović se prisjetio kako mu je Izetbegović obećao ‘legitimno predstavljanje’, pa ga izradio
Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, prisjetio se na svom Twitter nalogu kako mu je Bakir Izetbegović obećao ‘legitimno predstavljanje’, pa ga izradio.

Naime, kako je objavio Čović danas je dvije godine od potpisivanja tzv. Mostarskog sporazuma kojim su deblokirani izbori u Mostaru. Tada se dogovorilo i da se na istim principima provede izborna reforma u BiH, a u članu 2 ovog sporazma spominje se ‘legitimno predstavljanje’.

“Danas se navršava 2 godine od potpisivanja Mostarskog sporazuma o izmjenama i dopunama Izbornog zakona. Sa zabrinutošću posmatramo konstantno kršenje potpisanih sporazuma od strane bošnjačkih stranaka. Ovo nije način da se zemlja pomeri naprijed”, naveo je Čović.

On je pozvao međunarodne partnere i njihove predstavnike u BiH da pozovu na implementaciju sporazuma kojima su svjedočili.

“Mostarski sporazum ima kapacitet da hitno uvede stabilnost i napredak. Ako ne, svrha političkog dijaloga i konsenzusa ne uspijeva”, napisao je Čović.

Tad su na potpisu s Izetbegovićem i Čovićem bili ambasadori EU Johann Sattler te bivši ambasador SAD u BiH Eric Nelson.


(Admir O.)

CovicHDZ
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.