23.6.2022. 10:39
0
Vučić uoči samita u Bruxellesu govorio o BiH: Evo šta je rekao o mogućem kandidatskom statusu
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uoči početka Samita Evropska unija - Zapadni Balkan koji se održava u Bruxellesu, govorio je o mogućem statusu kandidata BiH u EU.

- Mi smo uvijek za napredak svih balkanskih zemalja na evropskom putu - izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara u vezi s današnjim samitom u Briselu, Vučić je kazao da ne očekuje ništa posebno.

- Svakako smo zahvalni Evropskoj uniji na podršci, pomoći, investicijama - rekao je Vučić.

Na pitanje u vezi s tim da li očekuje kritike zbog neslijeđenja politike sankcija Rusiji, Vučić je rekao:

"Očekivao ne očekivao, dobiće odgovor“.

Reagujući na izjave premijera Hrvatske Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića kako "Srbija ne može više sjediti na dvije stolice“, Vučić je kazao da "Srbija sjedi na svojoj stolici“.

- Nisu predsjednik i premijer Hrvatske ti koji će voditi politiku Srbije, već građani Srbije preko svog rukovodstva - rekao je Vučić.

Kometarišući izjavu njemačkog kancelara Olafa Scholza prilikom posljednje posjete Beogradu kako očekuje da Srbija prizna Kosovo, Vučić je rekao kako je njemačkom kancelaru poručio da "mi to ne očekujemo“.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.