30.6.2022. 11:31
0
Bećirović predložio tačku kojom bi se anuliralo povećanje plaća parlamentarcima, delegati odbili
Počela je sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, a na početku sjednice se obratio delegat i zajednički kandidat opozicije za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

- Cjelokupna bh. javnost je upućena oko sramotnog prijedloga koji je upućen u Parlamentarnu skupštinu BiH i kojim je predviđeno povećanje plaća najviših državnih funkcionera. Smatram da je to neviđeni čin bahatosti, drskosti i bezosjećajnosti. Prije pola sata sam na Komisiji za finansije i budžet glasao protiv takvog prijedloga - rekao je Bećirović.

Pozvao je da se ukinu ili ublaže takvi prijedlozi. 

- Može ga zaustaviti ozbiljnim sistemskim mjerama ili eventualno ublažiti nekim sadaka pristupom da dajemo 500 KM u humanitarne svrhe. Predlažem da se okrenemo sistemskom pristupu, što znači da zaustavimo ovo sramotno povećanje plaća. Predlažem da uvrstimo novu tačku dnevnog reda, koja bi se odnosila na taj nemoralni čin. Imam konkretne zaključke. Taj prijedlog nisu donijele rode, nego ministri iz HDZ-a, SNSD-a i SDA - dodao je Bećirović.

Za ovu inicijativu su glasala 3 delegata, pet ih je bilo protiv. Ono što je interesantno da sjednici prisustvuje 11 delegata i očito je da su se tri delegata odbila izjasniti o zaključku Denisa Bećirovića.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.