30.6.2022. 11:59
2
Na listama SDA nema iznenađenja: Bakir za Predsjedništvo, za KS Faruk Kapidžić, Zahiragić, Sebija Izetbegović..
Stranka demokratske akcije danas će konačno utvrditi kandidatske liste za predstojeće Opće izbore 2022.

Predsjednik Stranke, Bakir Izetbegović, kako su i ranije mnogi najavljivali, biće kandidat za člana Predsjedništva iz reda Bošnjaka.

Među nosiocima liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, u jednoj od izbornih jedinica, je i aktuelna državna zastupnik, Alma Čolo. Na istoj listi su i javnosti dobro poznata imena, Safet Kešo, Bisera Turković. Nosioci listi za Zastupnički dom BiH, uglavnom su aktuelni, bivši zastupnici ili visokopozicionirani članovi Stranke.

Nosilac jedne od listi SDA za Parlament FBiH biće aktuelni zastupnik Eldar Čomor. Na listama bi trebali biti također pojedini aktuelni zastupnici u Parlamentu FBiH, ali i drugi funkcioneri SDA, poput aktuelnog načelnika Vogošće, Edina Smajića, aktuelnog premijera FBiH, Fadila Novalića.

U Kantonu Sarajevo, primjera radi, SDA listu predvodi Mahir Dević, aktuelni zastupnik u Skupštini, druga na listi direktorica Kliničkog centra u Sarajevu, Sebija Izetbegović, potom Faruk Kapidžić, a četvrti na listi Haris Zahiragić.

Rok za predaju lista je ponedjeljak 4.7.2022. do 16 sati.

(A. Balićevac)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.