1.7.2022. 11:12
0
Vojin Mijatović: Na izborima će se sučeliti tri negatora genocida u Srebrenici i jedan Bosanac, dolazak britanskih vojnih stručnjaka kod nekih izaziva nervozu
Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH, komentirao je za „Slobodnu Bosnu“ potez SNSD-a da umjesto Milorada Dodika kandidira Željku Cvijanović za funkciju člana Predsjedništva BiH, te ukazao na glavne razlike među kandidatima iz bh. entiteta Republika Srpska.

Mijatović je prokomentirao i sva tri poznata protukandidata, kazavši kako će se na izborima sučeliti tri negatora genocida i jedan Bosanac.

„Sada je potpuno jasno da sam jedini kandidat za člana predstavništva iz Republike Srpske koji je iz Banja Luke.

Moram reći da sam ponosan na to da će Banja Luka imati svoga kandidata pored Rogatice čije je kandidat Šarović, Teslića koji predlaže Željku Cvijanović i Sarajeva koji predlaže Nenada Nešića.

Da budemo načisto, jedini sam bosanskohercegovački kandidat pored tri velikosrpska kandidata i zapravo građani mogu birati između identične politike koju vode ova tri kandidata u posljednjih 25 godina i evropske bosanskohercegovačke politike koju predstavljam“, kazao je Mijatović, te dodao:

„Ukoliko pobijedi bilo ko od ova tri kandidata ništa se ne mijenja, imamo i dalje fikciju Beograda kao matice iako niko od pomenutih nema veze sa Beogradom ili ako pobijedi politika koju ja zastupam, imamo evropsku budućnost i konačnu izgradnju nacionalnog identiteta, bosanskohercegovačkog.

Ovo je bitka prošlosti i budućnosti, tri kandidata na strani prošlosti i zabluda i jedan na strani čovjeka i budućnosti.

Raduje me odabir protivkandidata, imaćemo priliku da predstavimo politike sa tri strane – velikosrpsku i sa jedne strane – bosansko hercegovačke.

Idemo jako u kampanju, neka bolji pobijedi, samo da je Bosanac i Hercegovac“, kazao je Mijatović.

Potpredsjednik SDP-a BiH za „Slobodnu Bosnu“ komentirao i najavu dolaska britanskih vojnih stručnjaka i oštre reakcije od strane Milorada Dodika na takve vijesti.

„Pozdravljam sav napor Međunarodne zajednice u cilju održavanja mira u BiH. Očigledno je da dolazak britanskih bezbjednosnih eksperata stvara nervozu nekima, ali to je njihov problem. Mir u Bosni i Hercegovini nema cijenu, i tu nema dileme“, poručio je Mijatović.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.