1.7.2022. 13:22
0
Poziv mladima sa područja Općine Centar Sarajevo za učešće na sastanku
Dijalog za mlade je prostor u okviru kojeg mladi ljudi imaju mogućnost da identifikuju potrebe, probleme i neiskorištene potencijale, te istovremeno ponude inicijative ili rješenja za unapređenje kvalitete vlastitog života i života lokalne zajednice.

Ovakav način angažmana mladih direktno utiče na povećanje njihovog učešća u procesima donošenja odluka na lokalnom nivou, osnažuje ih i osigurava da se u punom kapacitetu iskoristi njihov potencijal. U okviru Dijaloga organizovati će se sastanci sa mladima za identifikaciju pitanja ali i odgovora od vitalnog značaja za njih u lokalnim zajednicama, te će ih ohrabriti da učestvuju u društvenom životu zajednice i bliže sarađuju sa lokalnim vlastima. 
 
Prvi sastanak će biti organizovan u srijedu, 6. jula 2022. godine sa početkom u 15:00 časova u Centru za kulturu i mlade, na adresi Jelićeva broj 1, Općina Centar Sarajevo. 
 

Na sastanak su pozvani mladi sa područja općine Centar Sarajevo, uzrasta od 15 do 30 godina (srednjoškolci/ke, studenti/ce, aktivisti/stice, voditelji/ce omladinskih organizacija, volonteri/ke u zajednici), koji su spremni za jačanje vlastitih kapaciteta i unapređenje kvalitete života lokalne zajednice. 

Prijave se vrše putem OVOG LINKA. Dijalog za mlade je konsultativni mehanizam za uključivanje mladih u život zajednice.  Organizuje se u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, kojeg finansira Europska unija, a provodi  Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP) u partnerstvu sa Općinom Centar Sarajevo.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.