1.7.2022. 14:13
0
Gradski saobraćaj u Banjaluci ipak nije obustavljen
Autobuski prevoz na svim gradskim i prigradskim linijama u Banjaluci danas se ipak odvija normalno, iako je bilo najavljeno da će biti obustavljen, prenosi BHRT.

Katastrofa i gradski kolaps izbjegnuti su u zadnjem trenutku. Radnici su jutros ipak mogli doći na posao, pacijenti do ljekara i svi građani koji su trebali da obave neku svoju obavezu mogli su to da učine zahvaljujući gradskom prijevozu.

Do preokreta je došlo u posljednjem trenutku. Kasno sinoć gradonačelnik se sastao sa prevoznicima. Tom prilikom postignut je dogovor da će grad preuzeti sufinansiranje gradskih prevoznika za mjesec juli i to u iznosu od 500.000 KM. 


"Desilo se ono što je najbolje, i po naša preduzeća i po građane Grada Banjaluke. Sve ove dane mi se trudimo i trudili smo se, zajedno sa Gradskom upravom, da nađemo rješenje za ovaj problem. Nažalost, rješenje nije onakvo kakvo smo mi očekivali, da se usvoji cjenovnik, da se regulišu pitanja nerentabilnih linija, ali je nađeno neko kompromisno rješenje za ovaj juli mjesec, gdje se Grad i gradonačelnik obavezao da će tu razliku do punog cjenovnika, koji je usvojen od Gradske uprave i predložen Skupštini, nadomjestiti", kazao je za BHT1 direktor "Autoprevoza" Banjaluka Dejan Mijić.

Sljedeće sedmice trebalo bi da bude održana posebna sjednica gradske Skupštine sa samo jednom tačkom dnevnog reda - pitanjem javnog prevoza. Tada bi trebalo da se iznađe neko dugoročnije rješenje. 


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.