2.7.2022. 19:59
0
Počelo protestno okupljanje u Sarajevu, za sada mali odziv građana
FOTO: N1
Ispred Enegroinvesta u Sarajevu počelo je okupljanje učesnika protestne vožnje. Ići će se automobilima do Skenderije i nazad. Organizator protestne vožnje Jasmin Zumberović, u izjavi novinarima istakao je kako večeras očekuje oko 400 učesnika protestne vožnje. Prema fotografijama koje objavljujemo, ne bi se reklo, no okupljanje će trajati do 20 sati, navodi N1.

Saobraćajnice neće biti blokirane, a učesnici će biti označeni, kako bi se izbjegli bilo kakvi incidenti.

“Jedan barel nafte je 100 dolara tj. 160 KM . Taj isti barel od 159 litara kod nas košta 605 KM. Mi nemamo obrazloženje nikakvo na osnovu čega podižu cijene. Izjavljuju da je za sve kriv rat, ali imali smo pandemiju korone, potpune obustave svega pa je cijena nafte bila normalna. Ovo je protest da dokažemo da ima osoba koje su spremne izaći. Molim građane da se ne plaše ničega, i što više na ulice da se izborimo do kraja protiv ove vlade naše koji sebi povećavaju plate 500 KM, a mi radimo za šesto maraka. Da su na našem mjestu jedan mjesec, mislim da ne bi preživjeli ni mjesec dana”, rekao je danas ranije Zumberović.

Podsjetimo, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić izjavio je da Federalna vlada podržava ukidanje akciza na gorivo, ali da to nije pitanje na čije konačno rješavanje može da utiče Vlada već isključivo Vijeće ministara BiH, piše N1. 


(Aldina R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.