3.7.2022. 14:15
0
Tuča u hotelu "Vučko": Nedeljko Elek prijavio da su ga napali Nešićev brat i odbornik Lučić, prisustvovao i predsjednik DNS
Predsjednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek prijavio je noćas policiji da je napadnut u hotelu „Vučko“, prenosi Srpskainfo.

Pema informacijama, Eleka je između ostalog napao i Mladen Lučić odobornik DNS u Istočnoj Ilidži i Predrag Nešić, brat predsjednika DNS Nenada Nešića. U društvu sa njima bio je i Nenad Nešić, ali prema prvim informacijama, policija nije utvrdila da je on učestvovao u ovoj tuči.

Lučić je inače i jedan od vlasnika firme „Legend“ i brat ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića.

Izvor Srpskainfo kaže da su za jednim stolom bili između ostalih kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Nenad Nešić, njegov brat Predrag i Lučić, dok je za drugim stolom bio Elek sa društvom.

– U jednom trenuntku došlo je do svađe između njih i počele su letjeti i flaše. Tada je došlo do tuče između Predraga Nešića i Lučića sa jedne i Elaka sa druge strane. Šake su sjevale na sve strane – ispričao je iza Srpskainfo očevidac ovog sukoba.

On je dodao da je čuo da je u ovom sukobu oštećen i Elekov automobil.

Portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović potvrdila je da je došlo do sukoba i da je o svemu obaviješten dežurni tužilac.

– Nakon kompletiranja predmeta N.P. će biti sankcionisan zbog prekršaja tuča i fizički napad, a L.M. zbog počinjenih prekršaja vrijeđanje i tuča i fizički napad – rekla je Stokanovićeva.

Kontaktirali smo predjsednika DNS za kratak komentar o pomenutom događaju.

"Vjeruj da ja ne znam šta se desilo, ništa nisam vidio, iskreno. Ali, vidjet ćemo", kratko je prokomentarisao Nenad Nešić za Source.

Sukob Eleka sa Igorom Dodikom

Borba klanova u strukturama SNSD-a odavno traje, a jedan takav sukob koji je očito kulminirao jeste na relaciji Igor Dodik Nedeljko Elek.

Odnosi Eleka i mlađeg Dodika su navodno toliko narušeni da se između njih odavno vodi žestok “rat” i to je poznato, naročtio u strukturama SNSD-a u Istočnom Sarajevu, gdje se vodi borba ko će da vlada Jahorinom. Za sukob Eleka i mlađeg Dodika zna se i u vrhu SNSD-a.

Da je to tako na indirektan način je potvrdila i ATV.

U centralnoj informativnoj emisiji “Vijesti” objavljeno je da je apsolutni vladar Jahorine firma Nedomex, koja je ranije bila u vlasništvu predsjednika Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljka Eleka, a koju sada navodno odi njegov blizak rođak Milenko Elek.

Preko pomenute firme, kako navodi ATV, Olimpijski centar Jahorina je vršio nabavku pića, hrane, cigareta i ostalih potrepština u vrijednosti većoj od 1,2 miliona maraka i to uz nadzor prvog čovjeka Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljka Eleka.

 - Odnosi Eleka i mlađeg Dodika su toliko narušeni da se između njih odavno vodi žestok rat i to je poznato, naročito u strukturama SNSD-a u Istočnom Sarajevu, gdje se vodi borba ko će da vlada Jahorinom. Za sukob Eleka i mlađeg Dodika zna se i u vrhu SNSD-a, smatra novinar Željko Raljić, prenosi Oslobođenje.

Karikaturalan je, smatra on, pokušaj ATV-a, kojim upravlja porodica Dodik, da se bavi istraživanjem kriminala i namještanjem javnih nabavki u OC Jahorina. Odgovor koji su dobili od Eleka ne samo da je provokativan zbog toga što u priču ubacuje Prointer (firma koja se povezuje sa Igorom Dodikom, op. a) nego govori da je riječ o posvađanim partnerima koji su do juče bili u zajedničkom poslu izvlačenja novca iz budžeta.

(NE)PROVJERENE VIJESTI

- Naravno, Dodikovi ne trpe kad neko uzima više od njih, a pogotovo ako uzima sve. Mislim da će u skorijoj budućnosti biti sve više onih koji će otkazivati pokornost Dodiku i njegovoj partiji, a primjera poput Eleka već imamo, napominje Raljić.

Elek, sa druge strane, kratko govorio da je riječ o tendencioznim naslovima i vijestima koje nisu provjerene i tačne. Sa ATV-a kažu da na njihovu uređivačku politiku niko ne može da utiče i da Igor Dodik i Nedeljko Elek treba javno da progovore o sukobu ako on postoji.

 

(Admir O.)

 

TucaVucko
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.