4.7.2022. 8:23
0
Danas posljednji dan za predaju kandidatskih listi
Timovi Centralne izborne komisije BiH od 22. juna primaju kandidatske liste političkih stranaka za predstojeće Opće izbore u oktobru. No, posljednji dan za predaju listi je danas 4. juli.

Nakon što stranke predaju liste, imat će i dodatni rok za eventualno otklanjanje nedostataka ukoliko bude potrebe. Tek nakon ovjere kandidatskih listi, a što je CIK planirao do 29. jula uslijedit će predaja kompenzacijskih listi.

Na kompenzacijskim listama mogu biti samo kandidati koji su već na kandidatskim listama i koje je CIK ovjerio. Konačna objava lista planirana je do 18. avgusta. 

Podsjećamo, liste se predaju za sve nivoe vlasti Predsjedništvo BiH, Predstavnički dom PS BiH, Predstavnički dom PFBiH, kantonalne skupštine, za predsjednika/potpredsjednika RS, Narodnu skupštinu RS. 


(Patria/Admir O.)

IzboriCIK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.