4.7.2022. 12:50
0
DF predala kandidatske liste - Đonlagić: Građani odlučuju hoće li BiH biti uređena na principima građanskog društva ili etničkih torova
Danas je i služebno koalicija "Željko Komšić za građansku državu" predala sve kandidatske liste za učešće na izborima u oktobru ove godine.

Oni će imati kandidate za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Parlamentarnu skupštinu BiH, Parlament FBiH i kantonalne skupštine, a imat će kandidate za NSRS u sklopu koaliji Pokret za državu.

- Izlazimo s vrlo jasnom porukom i idejom, politički konzistentnom, kako vidimo buduće uruđenje BiH na građanskim principima kao građansko društvo i želimo suočiti tu ideju i tu političku deklaraciju u političkoj areni u BiH, rekao je zastupnik DF-a Dženan Đonlagić nakon predaje listi.

Đonlagić je prokomentarisao i kandidaturu HDZ-a, odnosno odabir Borjane Krišto za člana Predsjedništva BiH koju je podržao i HNS.

- Ne zanima nas ko personalno učestvuje ispred HDZ-HNS-a. Građanske koncepte upravo suprotstavljamo političkom modelu kakav propagira HDZ i HNS. Narod ove zemlje ima slobodno biračko pravo da bira koga želi, a politički subjekti da kandiduju svoje predstavnike i kandidate. To je još jedan u nizu poteza, rekao bih pogrešne politike, HDZ i HNS-a koja se u ovom slučaju poklapa i personalizira sa predsjednikom HDZ-a. Naš politički koncept zagovara građansku državu jednaku za sve ljude ove zemlje i ne personaliziramo stvari već iznosimo našu političku ideju i koncept. Na ovim izborima će se ljudi opredijeliti da li žele buduće uređenje BiH na principima građanskog društva ili na principima etničkih torova.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.