4.7.2022. 14:28
0
SDA, SDP BiH, Naša stranka, HDZ 1990, SNSD predali liste CIK-u
Delegacije SDA, Naše stranke, HDZ 1990, SDP BiH, SNSD-a danas su Centralnoj izbornoj komisiji predale kandidatske liste.

Delegaciju SDA su činili Alma Čolo, zastupnica SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i nositeljica liste za isti dom u Izbornoj jedinici 3, Halid Genjac, generalni sekretar SDA i Nermin Mandra, zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i također nosilac za PD PS BiH iz Izborne jedinice SBK-ZDK. 

SDA ima i kandidata za Predsjedništvo BiH Bakira Izetbegovića. 

Kandidatske liste ispred Naše stranke predao je generalni sekretar Nihad Uk s tim da ova stranka neće izaći na izbore u bh. entitetu Republika Srpska. 

"Naša stranka očekuje da se nijedna odluka ne donese bez Naše stranke. Ponosim se kandidatima, oni imaju svoj integritet. Očekujem da ćemo procese iz KS proširiti i uspjeti ostvariti od oktobra i na nivou FBiH i BiH", rekao je Uk. 




Kandidatske liste CIK-u predala je delegacije SDP-a koju je predvodio predsjednik Nermin Nikšić. S njim su bili i nositeljica liste za Skupštinu KS Benjamina Karić, kao i drugi zvaničnici SDP-a Adnan Šteta, Elvir Karajbić, Haris Vranić.


(Patria/Admir O.)

CIKIzbori
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.