6.7.2022. 13:14
2
Više učenika u Sarajevu pretuklo dječaka koji je završio u bolnici gdje je pokušao izvršiti suicid: Ocu rekli da sina može ispisati iz škole?
Samir Suljević, zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo, na današnjoj je sjednici ove kantonalne institucije govorio o problemu vršnjačkog nasilja u glavnom gradu BiH.

Suljević je naveo kako se nedavno dogodio novi slučaj vršnjačkog nasilja u jednoj sarajevskoj školi koji je mogao završiti tragično.

On kaže da su učenici u jednoj školi pretukli učenika koji je završio u bolnici gdje je pokušao izvršiti samoubistvo.

- Učenici u jednoj srednjoj školi su prvo jednom učeniku prijetili verbalno, a nakon toga su ga isprebijali. Isti je završio u bolnici gdje je pokušao izvršiti i suicid. O tome je obaviještena policija, rukovodstvo škole, a jedini odgovor koji je otac dobio je taj da se učenik može ispisati iz škole i upisati u drugu, rekao je Suljević.

Tim povodom, Suljević je pitao resornu ministricu Naidu Hota Muminović zašto je sistem opet zakazao.

- Da li je moguće da sistem ne može uraditi ništa na ove pojave i da je jedini prijedlog sistema da se žrtva prepiše u drugu školu?, pitao je on.

S obzirom da ministrica Hota Muminović nije prisustvovala današnjoj sjednici Skupštine KS-a, resorno ministarstvo bi se o ovom događaju trebalo oglasiti naknadno.

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.