9.7.2022. 17:00
0
Susret u Mekki: Reisu-l-hudžadž i ambasador Jusić obavili ugodan razgovor
Prvog dana Kurban-bajrama u Mekki su se susreli ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji Muhamed Jusić i zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini i ovogodišnji reisu-l-hudžadž prof. dr. Enes-ef. Ljevaković.

Tokom sastanka razgovarali su o organizaciji hadža ove godine i saradnji saudijskih vlasti sa Uredom za hadž i umru Rijaseta IZ u BiH.

- Veoma me je obradovala informacija da su hadžije bez velikih poteškoća obavile hadž. Rekli su mi da su saudijske vlasti bile na usluzi, da su bile jako kooperativne, da su pomagali našim hadžijama i da je do sada od obreda sve prošlo bez bilo kakvih većih poteškoća. Nadam se da će i preostalih dana situacija biti ista i da ćemo ove godine imati jedan od najbolje organiziranih hadževa  - kazao je ambasador Jusić.

Reisu-l-hudžaž je zahvalio ambasadoru na posjeti i brizi za bosanskohercegovačke hadžije i ažurnost  ambasade Bosne i Hercegovine u Saudijskij Arabiji na rješavanju diplomatsko-konzularnih pitanja vezanih za ovogodišnju organizaciju hadža, javila je Mina.





(Amer M.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.