17.7.2022. 8:42
0
Penzioneri od Stanivukovića traže pare koje im je obećao Dodikov SNSD
Stanivuković je tada pristao na ucjenjivački amandman SNSD-a, svjesno ili nesvjesno kršeći sve pravne norme

Više od 40.000 banjalučkih penzionera traži da im hitno bude isplaćeno po 100 KM jednokratne pomoći, odnosno da bude ispoštovana odluka Skupštine grada Banjaluka kojom je ovo predviđeno, izjavio je danas predsjednik Udruženja penzionera Banjaluka Zoran Uletilović.

– Nekorektan je odnos gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića prema penzionerima, jer stopira isplatu. Bilo je rečeno da bi naknada trebalo da bude isplaćena u vidu potrošnje električne energije, ali penzioneri su izričiti da im po 100 KM bude uplaćeno na račune – tvrdi Uletilović.

Uletilović ja zaprijetio da će penzioneri u narednih 10 do 15 dana organizovati masovniji skup na kome će biti riječi o isplati pomoći.
 
– Gradovi u našem okruženju pomažu penzionerima, samo Banjaluka to ne radi. Pomoć grada ne dobijamo ni prilikom smrti penzionera, što je nedopustivo. Sa nama se niko ne treba igrati, jer to nismo zaslužili – tvrdi Uletilović.

O kakvih se 100 KM radi? Naime, u decembru prošle godine, kada je Stanivuković pokušavao progurati budžet, nagodio se sa skupštinskom većinom koju predvodi SNSD. Stanivuković je tada pristao na ucjenjivački amandman SNSD-a, svjesno ili nesvjesno kršeći sve pravne norme. Po tom amnadmanu, pisao je Žurnal.info, Stanivuković je iz gradskog budžeta trebao prebaciti 4,5 miliona KM na račun „Elektroprivrede Republike Srpske“ koju kontrolišu kadrovi SNSD-a, na čelu sa Lukom Petrovićem. A, onda bi EP RS valjda po 100 KM dodao na račune za struju banjalučkim penzionerima, tako bi im praktično za taj iznos subvencionirana struja.

Odmah nakon usvjanja budžeta na adresu gradonačelnika Stanivukovića Žurnal.info je uputio pitanja vezana za način, odnosno pravno pokriće te odluke, nakon čega je cijela priča stala. Stanivuković nakon toga nikada nije potpisao tu odluku, iz prostog razloga jer bi to bilo vjerovatno krivično djelo. No, kako se izbori bliže, kadrovi SNSD-a i penzionersko udruženje sve ga više pritišće. Sada, penzioneri ne pristaju ni na vaučere, od Stanivukovića traže keš.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.