27.7.2022. 17:48
0
Novalić: Protesti građana su urodili plodom
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić prokomentarisao je odluke visokog predstavnika koje je saopštio danas.

“Nakon nekoliko dana neizvjesnosti, sve nas je relaksirala vijest da neće biti nametanja diskriminirajućih izmjena Ustava Federacije Bosne i Hercegovine. Podržavam tehničke izmjene Izbornog zakona BiH koje poboljšavaju izborne procese i garantiraju fer kampanju.

Ohrabrujuće je da su protesti građana urodili plodom i da je prevladala demokratija. Strahovi građana su opravdano ispoljeni na civiliziran način.

Nikada ne smijemo dozvoliti da u ovoj zemlji bilo koji narod ili građanin bude diskriminiran, a pogotovo ne da Bošnjaci kao najbrojniji narod budu svedeni na političku manjinu.

Do konačnih rješenja moramo nastaviti dolaziti kompromisima i zajednički, jer jedino to nas vodi ka sigurnosti i prosperitetu.” napisao je Novalić na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, visoki predstavnik Christian Scmidt donio je izmjene Izbornog zakona ali je odustao od izmjena Ustava FBiH koje su bile najavljene.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.