2.8.2022. 9:16
0
Dervo Sejdić glas na izborima ' poklanja' Denisu Bećiroviću: Glasajmo za život i ljudska prava!
FOTO: Arhiv
"Prof. dr. Denis Bećirović je čovjek po mjeri građana Bosne i Hercegovine, obrazovan, nekorumpiran - političar sa jasnim stavom i vještinama iskusnog diplomate. Otac, suprug, univerzitetski profesor i prijatelj svih ljudi željnih znanja i prosperiteta, jednakih i ravnopravnih građana u pravima i obavezama" - naveo je Sejdić.

Uvjeren je Sejdić da će prof. dr. Denis Bećirović, zajednički kandidat ujedinjene opozicije, biti član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, biran od strane građana i naroda Bosne i Hercegovine, biran voljom demokratskih, proevropski orijentisanih birača Bošnjaka, Hrvata, Srba, Roma, Jevreja, Albanaca, Makedonaca, Crnogoraca i svih građana Bosne i Hercegovine, kazao je putem saopćenja za javnost.


"Denis Bećirović je i misionar onih čiji se glas do sada nije čuo kako u Bosni i Hercegovini tako i van nje. Siguran sam da će se boriti za prava manjinskih naroda. Sa prof. dr. Denisom Bećirovićem Bosna i Hercegovina kreće u svoj pobjednički put slobodne, sekularne, demokratske, jedinstvene i suverene, socijalne države njenih građana. Pozivam građane Bosne i Hercegovine da svoju moć i odlučnost iskoriste na oktobarskim izborima glasajući za prof. dr. Denisa Bećirovića. Jednom zauvijek sa političke scene Bosne i Hercegovine uklonimo sve one koji nas drže u lancima fašizma, diskriminacije i isključenosti, nepotizma i korupcije.", anveo j e Sejdić.

- Sada je velika prilika da osiguramo sigurnost i budućnost naše djece na našem i njihovom kućnom pragu, da zaustavimo odlazak mladih, stručnih i  obrazovanih potencijala Bosne i Hercegovine. Sada je prilika da ugled i dignitet Bosne i Hercegovine vratimo na evropsku i svjetsku scenu, tamo gdje joj je mjesto u svijetu civilizacije, demokratije, nauke, kulture i umjetnosti, prosperiteta i života dostojnog čovjeka - kazao je on.

"Vjerujem Denisu Bećiroviću! Dervo Sejdić, Bosanac i Hercegovac", stoji u zaključjku saopćenja iz SDP-a BiH.


(A. Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.