11.8.2022. 16:02
0
Uhapšen E. K. koji je počinio devet teških krađa nad stanovnicima iz arapskih zemalja
Policijski službenici PU Ilidža su 10. avgusta u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa) predali lice E.K., rođeno 1973.godine u Višegradu, nastanjen u Sarajevu, višestrukog povratnika u izvršenju navedene vrste krivičnih djela.

Devet teških krađa

Na osnovu planskih preduzetih mjera i radnji, policijski službenici su došli do saznanja da je isti u mjesecu julu i proteklom periodu mjeseca avgusta počinio devet krivičnih djela teških krađa u kuće koje koriste državljani arapskih zemalja i to osam na području općine iIlidža i jedno na području općine Vogošća:

- dana 09. avgusta 2022.godine u ulici Nadosjek, općina Ilidža, koju koristi B.H.Y.I.M.A., državljanin Kraljevine Bahrein,

- dana 31. jula 2022.godine u ulici Kakrinjski put, općina Ilidža, koju koristiM.S.A., državljanin Ujedinjenih Arapskih Emirata,

- dana 20. jula 2022.godine u ulici Mitra Šućura, općina Vogošća - kompleks "Poljine Hils", koji koristi E.A. iz Saudijske Arabije,

- dana 18. jula 2022.godine uu ulici Krakinjski put, općina Ilidža, koju koristi M.S.A., državljanin UAE,

- dana 15. jula 2022.godine u ulici Hendekuša, općina Ilidža koju privremeno koristi A.N., državljanin Kuvajta,

- dana 15. jula 2022.godine u ulici Hendekuša, općina Ilidža, vlasništvo A.M., državljanin Kuvajta,

- dana 12./13. jula 2022.godine u ulici Uglješe Uzelca, općina Ilidža, u kuću koju privremeno koristi S.A.A.H., državljanin U.A.E.

- dana 08. jula 2022.godine u ul. Gornje Vlakovo, općina Ilidža, u kuću koju privremeno koristi I.E.Y.A.M. iz U.A.E.

- dana 05. jula 2022.godine u ul. Kakrinjski put, općina Ilidža, vlasništvo A.H.R.A.H., državljanin U.A.E.

Pronađen dio predmeta

Postoje osnovi sumnje da je isti iz navedenih stambenih objekata otuđivao predmete veće materijalne vrijednosti, novac, zlatni nakit, bankovne kartice, mobilne telefone, skupocjenu garderobu itd.

U toku kriminalističke obrade policijski službenici su pronašli dio predmeta koji potiču iz navedenih krivičnih djela.

Kompletan operativni materijal uz Dopunu izvještaja o počinjenim krivičnim djelima, će nakon kompletiranja, biti dostavljen nadležnom tužilaštvu, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.