13.8.2022. 17:15
0
Radovi na rekonstrukciji pruge na Ilidži, izmijenjen režim saobraćaja u kružnom toku
Radnici firme Bosman danas izvode radove na rekonstrukciji tramvajske pruge na Ilidži, a odvijanje saobraćaja na kružnom toku se preusmjerava. Preporuka je da se koriste alternativni pravci zbog gužve.

Radovi bi trebali biti okončani tokom vikenda, a moguće i duže na postavljanju pruge, a zatvorena je i raskrsnica na Alipašinom Polju gdje su se i jučer izvodili radovi. 

Rekonstrukcija tramvajske pruge do Čengić Vile trebala bi biti završena do kraja ovog mjeseca, a za 1. septembar ministar saobraćaja Adnan Šteta (SDP) najavio je početak testne vožnje. 

Radovi na rekonstrukciji pruge posljednjih nekoliko mjeseci su intenzivirani, a riječ je o kompleksnom projektu. Drugi dio pruge od Čengić Vile do Marijin Dvora počet će nako završetka prvog dijela. Rok za završetak radova je dvije godine.


(Patria/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.