16.8.2022. 10:26
0
Delegacija Naroda i Pravde boravila u Bužimu
Delegacija Naroda i Pravde, predvođena predsjednikom Elmedinom Konakovićem, u ponedjeljak je položila cvijeće na turbe generala Izeta Nanića, a potom posjetila i Muzej-sobu 505. viteške brigade u Bužimu.

U okviru Centralne svečanosti povodom 30. godišnjice 505. viteške brdske brigade prisutnima se obratio i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović.

Delegaciju Naroda i Pravde činili su još i  predsjednik Kantonalnog odbora NiP USK Halil Bajramović, heroj odbrane Goražda i BiH ratni komandant Ahmet Sejdić, obojica dobitnici najvećih ratnih priznanja, zatim predsjednik Povjereništva mladih NiP BiH Azhar Sejarić, predsjednik Gradskog odbora NiP Bihać Kemal Hrnjić i član GO Ćamil Medanović, predsjednik Povjereništva NiP Bužim Haris Mehić, politički direktor NiP Rusmir Pobrić, generalni sekretar Vernes Mulić, te članovi Centralnog ureda Naroda i Pravde Sarajevo.

Manifestacija "Slobodarski dani viteškog grada Bužima" čuva uspomenu na dva važna datuma u odbrani bužimskog kraja od agresora u proteklom ratu. Peti august se obilježava kao dan pogibije brigadnog generala Izeta Nanića, a 15. august kao dan osnivanja 505. viteške brigade. Kroz ove brigade u toku proteklog rata prošlo je više od 4.800 pripadnika. Gotovo 500 je poginulo, a blizu 2.800 je ranjeno, od kojih je danas oko 500 ratnih vojnih invalida, saopćila je Pres-služba NiP-a

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.