30.8.2022. 10:58
1
Konaković: Obavještajnim i paraobavještajnim strukturama SDA ove izmjene zakona su kost u grlu zbog Sebije Izetbegović
Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo nastavljena je danas raspravom o Prijedlogu Zakona o visokom obrazovanju.

Elmedin Konaković (Narod i ppravda) kazao je da je jedan veoma važan dio ovog zakona, a koji žele opstruirati zastupnici iz SDA zbog direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebije Izetbegović.

Kad vas otjeraju sa KCUS-a prestajete biti profesotr na Medicinskim fakultetu

- Ima jedan dio zakona za nas jako važan, za koji nikada u ovoj sali nije postojala hrabrost jer bi strukture obavještajne i parabavještajne SDA zaustavljale taj proces koje su smatrale važnijim od svih drugih procesa, a taj je da vas onog trenutka kad vas otjeraju sa KCUS-a prestajete biti profesotr na Medicinskim fakultetu. Kost u grlu im je, pored svih ovih procesa koje treba da se dese u visokom obrazovanju, jer izmjenama zakona, kao što je i u svim drugim zemljama, nastavne baze neće biti autokratska utvrda nikome - kazao je Konaković.

Dodao je da će redovni profesori i drugo medicinsko osoblje moći raditi na Medicinskom iako su uposleni u Domu zdravlja, Općoj bolnici ili nekoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi jer je riječ o kvalitetnom pojedincu, u koje je država uložila da se školuju, a oni bi prestali učiti djecu jer su se zamjerili Sebiji Izetbegović.

Mahir Dević (SDA) je rekao da Konakoviću više ne vjeruje niko, pa čak ni koalicione kolege.

- Nama je satisfakcija kada vidimo da tom čovjeku ne vjeruju. Ove obmane, naučeni spinovi neće promijeniti mišljenje o tome - kazao je Dević, prenosi avaz.


(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.