1.9.2022. 13:04
1
Benjaminu Spahoviću izrečena kazna: Izrazio želju da ga odmah prebace u KPZ Zenica
Sutkinja Općinskog suda Sarajevo Galiba Katica danas je prihvatila sporazum o priznanju krivice koji je s Tužilaštvom Kantona Sarajevo potpisao Benjamin Spahović optužen za saobraćajnu nesreću na Drveniji, kojom prilikom je povrede opasne po život zadobio 17-godišnji sin oskarovca Danisa Tanovića.
Spahoviću je po sporazumu izrečena kazana zatvora u trajanju od dvije godine kao i tri godine zabrane upravljanja vozilom "B" kategorije nakon izlaska na slobodu.

Nesreća se dogodila 11. februara ove godine u ulici Hamdije Kreševljakovića u sarajevskom naselju Drvenija kada je automobilom Porsche, vozeći 75 kilometara na sat, Spahović udario maloljetnog Orhana Tanovića koji je tom prilikom zadobio teške povrede od kojih su dvije bile opasne po život, kao i više lakših povreda.

Spahoviću je nakon izricanja kazne produžen pritvor. Spahović je izrazio želju da odmah bude odveden u KPZ Zenica na izdržavanje kazne, prenosi avaz.
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.