19.9.2022. 9:55
6
Konaković: Uzalud poredite moju sa Sebijinom diplomom. Ona je nema, kao što Bakir nema ratnog staža
Stranka demokratske akcije (SDA) je najavila press konferenciju a najavljeno je da će tema biti fakultetska diploma predsjednika Naroda i pravde (NiP) Elmedina Konakovića.

Lider NiP-a uzvratio je objavom na Facebooku koju prenosimo u cijelosti:

“Pokušaj SDA da izjednači priču o mojoj diplomi sa diplomom Sebije Izetbegović jednak je pokušaju da izjednače moj ratni staž i ratni staž Bakira Izetbegovića.

Bračnog para nema

Jednostavno, bračnog para u registrima i arhivama fakulteta nema, koliko god se stranački poltroni trudili da dokažu drugačije. Završio sam Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, za svaki ispit su našli prijavu, ocjenu i potpis profesora, indeks u kojem je sve upisano i potpisano.

11 dana trajao je inspekcijski nadzor, već treći put to rade. Nikad u istoriji Kantona nije izvršen tako detaljan nadzor.

Tri moje diplome su potpisala tri rektora UNSA, Faruk Čaklovica, Muharem Avdispahić i Rifat Škrijelj.
Svaki je ispit unesen u ISSS sistem i dostupan javnosti u svakom trenutku.

Problem famoznih 5 ECTS bodova sa jednog predmeta tokom studija imali su SVI studenti na FASTO iz te generacije, stotine njih.

SVI su na isti način polagali ekvivalenciju, onako kako je dozvolilo Ministarstvo obrazovanja KS, sve u skladu sa zakonima, na čelu ministarstva u to vrijeme nalazio se Safet Kešo, danas predsjednik OO SDA Novi Grad.

NIKO nije nakon ekvivalencije još jednom branio diplomski rad. Stotine studenata koji su prošli isti proces, od poznatijih: Muhamed Konjić, Sabahudin Delalić, Tomislav Cvitanušić, Sejo Bukva, Samir Avdić, Ismir Jusko, mnogo reprezentativaca BiH u sjedećoj odbojci.

Isti proces

Dovedite danas na press članove SDA koji su prošli isti proces, Midhata Hubijara, Hazima Bahtanovića, nek’ odgovore na pitanja novinara.

Pozovite resornog ministra Safeta Kešu koji je u tom periodu dao saglasnost na takvu proceduru.
Pozovite predavače iz tog perioda, Ajnadžića, Hajriza Bečirovića, Cikotića.

Pozivam da se o cijelom procesu javno izjasne Kantonalna uprava za inspekcijske poslove koja je vršila nadzor, pozivam da se izjasni Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, pozivam UNSA da se izjasni. Tražim da Tužilaštvo KS i ovaj slučaj provjeri po službenoj dužnosti jer nosioci javnih funkcija moraju dokazati legalnost diploma.


Objava na Facebooku

Laži i napadi zbog diplome nisu krenuli kad sam zatražio provjeru diplome Sebije Izetbegović, napadi su počeli kad smo raskrinkali pokušaj da HDZ ministar Grubeša oznakom tajnosti sačuva dopis iz Zagreba u kojem stoji da je supruga predsjednika SDA falsifikovala javnu ispravu i slagala da je položila 14 ispita u Zagrebu.

Tužilaštvo KS ništa po ovoj prijavi ne radi, a Sabina Sarajlija kaže da je “komplikovan predmet”. O diplomi direktora OSA-e više se ni ne govori, svi znaju da je nema i da nije znao kupiti ni lažnu.

Pritisci i laži

Diplome Skake iz Travnika kod mentora Hajriza, Edina Ramića sa Pala, destina vaših kadrova školovanih na Sokocu, nisu nikad ni bile tema.

Od starta sam ja spreman na sve pritiske i laži, one o KK Bosni, KSBiH, one prljave o porodici, prijateljima, laži o pogodovanju HDZ-u, na vaše pogrdne nazive, licemjer, izdajnik, gavrilo, adžija, spreman sam bio na sve montirane pravosudne procese koje smo istinama razbili, spreman na vaše hayate, stavove, faktore, i ove nove “neutralne” koje ste kupili našim parama.

Nisam samo na to spreman, istinski sam sretan jer sam baš ja vaša prva meta i vaš najveći problem”, objavio je Konaković.


(Admir O.)

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.