20.9.2022. 22:20
1
Krišto: "BiH je nepravdeno podjeljena na dva entiteta, promjene Izbornog zakona se moraju dogoditi"
Vjerujem u vas, našu snagu, naše zajedništvo, koje smo mnogo puta do sada pokazali kroz povijest, pokažimo je i danas i u budućnosti, sve dok ne ostvarimo svoju Ustavnu jednakopravnost u BiH. Pokažimo svima da je BiH naša domovina. Mi je ne djelimo, ne rušimo BiH, mi je gradimo i izgrađujemo. Hrvatski narod nije podstanar u BiH, hrvatski narod je suvren, konstitutivan, ustavotvoran, poručila je u Fojnici Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH.


„U ovaj izborni ciklus idemo po istim izbornim pravilima. Ovaj put Hrvatski narodni sabor BiH odlučio je stati iza jednog kandidata. Da pokažemo jasno svima da hrvatski narod u BiH samo svojim većinskom voljom može odlučiti tko će ga birati i tko će ga predstavljati u Predsjedništvu BiH i u institucijama gdje se štite kolektivna prava“, kazala je Krišto, saopćeno je iz HDZ-a BiH. 

„BiH je definirana kao domovina tri konstitutivna naroda, Hrvata, Bošnjaka i Srba, nepravdeno podjeljena na dva entiteta, uz to imamo stalne nasrtaje na naša Ustavom zagarantirana prava, prava konstitutivnog naroda. Samo rješenja na principu ustavne jednakopravnosti hrvatskog naroda s druga dva naroda, mogu biti jamstvo opstojnosti, sigurnosti i europske budućnosti BiH. Važno političko pitanje, koje se naslanja na Ustav je izborni zakon. Promjene Izbornog zakona se moraju dogoditi, baš kao što je kazala i presuda Ustavnog suda BiH. Hrvatski narod svojom većinskom voljom mora odlučivati tko će ga predstavljati u institucijama gdje se štitie kolektivna prava, u Predsjedništvu BiH i domovima naroda“, zaključila je Krišto i pozvala sve da 2. oktobra potvrde zajedništvo hrvatskog naroda na svim područjima u BiH.

Na skupu u Fojnici su se obratili i nositelji listi HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH za Opće izbore u BiH.



(Fena / Aldina R.) 

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.