1.10.2022. 10:52
0
Ambasador Murphy: Sutra je dan da glasači pošalju poruku političarima
Američki ambasador u BiH Michael Murphay uputio je poruku glasačima u BiH pred sutrašnje predstojeće izbore.

"Sutra imate važnu priliku da se čuje vaš glas kada je u pitanju budućnost kakvu želite za sebe, svoju djecu i unučad. Pozivam vas da glasate. Možda ste razočarani, čak i ljuti zbog stanja u kakvom se BiH danas nalazi. Izborni dan je prilika da svojim liderima kažete šta mislite o njihovim uspjesima i neuspjesima. Ovo je prilika da svoje lidere pozovete na odgovornost. Ukoliko smatrate da vaši, izabrani predstavnici nisu radili za vaše dobro tokom prethodne četiri godine ne dajte im svoj glas. Izaberite nekog novog", kazao je Murphy. 

Dodao je da izbori nisu prilika da se političari obrate glasačima, već glasači političarima.

"Bez aktivnog učešća građana, demokratija se vremenom urušava. Bilo da u potpunosti zataji, bilo da korumpirane elite zarobe institucije da služe njihovim interesima, hineći demokratiju spolja, ali nagrizajući njenu srž. U konačnici, vi ste ti koji svojim učestvovanjem, iznošenjem svojih stavova i glasanjem činite da demokratija funkcioniše! Zato vas pozivam da sutra glasate i učinite da Bosna i Hercegovina bude onakva kakvu je vi želite", kazao je Murphy. 


(Patria/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.