7.10.2022. 19:28
0
Tukli je do smrti: Još jedna tinejdžerka ubijena u Iranu, tijelo ukradeno od porodice
Pojavila su se izvješća o smrti još jedne tinejdžerke u Iranu. Tvrdi se da su 16-godišnjakinju ubile snage sigurnosti.

Sarina Esmailzadeh, 16-godišnjakinja koja je objavljivala popularne videosnimke na YouTubeu, ubijena je 23. septembra kada su je sigurnosne snage pretukle palicama na prosvjedu u Gohardashtu u pokrajini Alborz, prema Amnesty Internationalu.

Službene informacije kažu da se djevojka ubila

Citirajući primarni izvor, izjava Amnesty Internationala također tvrdi da je obitelj tinejdžerke bila izložena "intenzivnom maltretiranju kako bi ih se natjeralo na šutnju", što su iranski dužnosnici negirali, piše The Guardian.

Danas, dok se vijest o smrti djevojke proširila društvenim mrežama, iranska novinska agencija Isna izvijestila je da je vrhovni sudac pokrajine Alborz rekao da je preliminarna istraga pokazala da je smrt tinejdžerke nastupila nakon samoubojstva.

Naveo je da je skočila s krova zgrade od pet spratova te da je u prošlosti imala problema s mentalnim zdravljem. U grupama za privatne poruke učenice diljem Irana rekle su da planiraju proteste za vikend kako bi iskazale solidarnost s Esmailzadeh i Nikom Shakarami, 17-godišnjom učenicom koja je nestala 20. rujna i koju su također navodno mučile i ubile iranske sigurnosne snage, piše The Guardian.

Unatoč tvrdnjama da je Shakarami bila pretučena i silovana te da je njezino tijelo ukradeno od obitelji i pokopano bez njezinog pristanka, iranski dužnosnici rekli su da se Shakarami također ubila skočivši s krova zgrade.

Shakaramina majka optužila je iranske vlasti za ubojstvo kćeri i ustvrdila da su je pokušali prisiliti da objavi izjavu u kojoj kaže da si je Shakarami oduzela život.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.