20.10.2022. 9:55
0
Nikšić uklonio sve dileme nakon izjave ‘nikad ne reci nikad’ koaliciji sa SDA
Lider stranke SDP BiH Nermin Nikšić, oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu. Nikšić je odlučio da uklonio sve dileme nakon izjave ‘nikada ne reci nikad’ koalicija sa SDA.

Kaže kako su pojedini mediji spremni daleko ići u svojoj želji da održe SDA u vlasti.

“U izjavi za Dnevni avaz naveo sam kako sam impresioniran koliko su daleko spremni ići pojedini mediji u svojoj želji da održe SDA u vlasti. Moram reći da imam razumijevanja za njihovo ponašanje jer su izdašno od njih i njihove vlasti sponzorirani. Sad im čak nije problem što sam “nikad” iz kampanje, u toku intervjua, pretvorio nakon više puta ponovljenog ne, u ‘nikad ne reci nikad’ koaliciji sa SDA”, kazao je Nikšić.

Dodao je kako SDP BiH ostaje vjeran projketu Trojke, koja se pokazala uspješnom u Sarajevu.

“Naravno ne smeta im takva moja izjava, nego su obradovani što sam eto promjenio mišljenje. Zato ponavljam, SDP BiH ostaje vjeran projektu Trojke. Pokazala uspješnom u Sarajevu, kao i savezu koji je formiran prije izbora oko podrške kandidaturi Denisa Bećirovića. To nije upitno niti je ikada bilo. Ako se pažljivo posluša moja izjava za N1, oko toga nema nikakve dileme niti sam ostavio prostora za sumnju. Potpuno je jasno da trebamo vidjeti na koji način će se posložiti klubovi u Domu naroda FBiH. I onda vidjeti koji će politički subjekti biti neizbježni. Nažalost, prema trenutnom stanju stvari, izgleda da nametnuta rješenja visokog predstavnika nisu samo “zabetonirala” HDZ BiH u vlasti, nego su značajnu startnu prednost dala svim jednoetničkim strankama”, navodi Nikšić.

Nermin Nikšić je istaknuo kako SDP vjeruje partnerima.

“Te stranke će zbog svoje strukture imati dominantnu ulogu u pojedinačnim klubovima naroda. Stranke sa multietničkom strukturom lista, u koje spadaju i stranke Trojke, su u poziciji da su naši delegati rasplinuti u sva tri kluba konstitutivnih naroda. Bit će jako teško osigurati tzv. “kontrolni paket” od 13 ruka u jednom od klubova Domu naroda FBiH, a trenutno potpuno nemoguće u sva tri. Čvrst dogovor koji SDP ima sa drugim partnerima mimo Trojke, sa NES-om, PDA-om, BHI KF, ZNG, nadam se i SBiH-om, pa zašto ne i DF-om, daje nadu da možemo imati većinu i u Domu naroda FBiH. Mi, u SDP-u, zato vjerujemo da ćemo sa našim partnerima ipak izabrati dovoljan broj delegata u klubovima Bošnjaka i Srba. Kako bi bili ključni faktor pri izboru rukovodstva FBiH i nove Vlade FBiH, a posljedično i većine na državnom nivou”, kazao je Nikšić u obrazloženju ‘nikad ne reci nikad’ koaliciji sa SDA.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.