8.11.2022. 15:48
0
PDA traži od OHR-a da upotrijebi bonske ovlasti i oduzme mandate Aliću i Suljkanoviću
Gradski odbor Pokreta demokratske akcije Živinice dao je punu podršku rukovodstvu PDA na čelu sa predsjednicom Elzinom Pirić a povodom aktuelnih dešavanja na političkoj sceni Tuzlanskog kantona.

- Mi, okupljeni u PDA Živinice, zgroženi smo činjenicom da su kandidati PDA Senad Alić i Jakub Suljkanović, koji su na Općim izborima dobili mandate u Skupštini TK, iznevjerili stranku i svoj glas dali za formiranje skupštinske većine zajedno sa SDA i DF i to u samom foto finišu formiranja vlasti na sva tri nivoa - rekao je Said Muhić, predsjednik Gradskog odbora PDA Živinice.

Muhić je dodao da su i Alić i Suljkanović uživali veliko povjerenje kako rukovodstva stranke, tako i svih ostalih članova stranke.

- Kao njihov stranački kolega šokiran sam podmuklim postupkom obojice, a posebno Suljkanovića, kojeg su poštovali ljudi iz drugih političkih opcija i čovjeka koji je važio za jednu moralnu osobu.

Tražimo da OHR, odnosno visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini upotrijebi bonske ovlasti i da im oduzme mandate, jer članovi i simpatizeri stranke nisu glasali za SDA, nego za programske ciljeve PDA - istakao je Muhić.

(A. Balićevac)

OHRPDA
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.