11.11.2022. 11:22
0
Socijaldemokrate iz Lukavca se pridružile bloku stranaka okupljenom oko "Trojke": Prestaje politička trgovina, okrupnjujemo se
FOTO: Avaz
U Sarajevu je danas održana konferencija za novinare na kojoj je saopćeno da su Socijaldemokrate iz Lukavca, na čelu sa Edinom Delićem, načelnikom ove tuzlanske Općine, se pridružile bloku stranaka okupljenih oko trojke - SDP-a, NIP-a i Naše stranke.

Edin Forto, predsjednik Naše stranke je kazao da je ovo izuzetno dobra vijest. 

- U nizu dešavanja vezanih za formiranje vlasti, imamo jednu dobru vijest a to je da nam se priključila u našu grupu stranaka, koja pokušava promijeniti politički izgled FBiH i BiH, a to su Socijaldemokrati organizacija iz Lukavca koja ne samo da ima načelnika, nego ima i predstavnike u skupštini Tuzlanskog kantona. Sretni smo da možemo razgovarati o dodatnom orkupnjavanju.

Ne treba nas označavat kao osmorka, sedmorka, jer ovo je najbolji primjer da se okrupnjavamo, da nas ima sve više. Ne treba se vezati za brojeve nego za principe i programe i ono što pokušavamo uraditi na političkoj sceni. Ovo je jedna odlična stvar jer ovim orkupnjavanjem prestaje trgovina u Tuzlanskom kantonu. Svi ste svjedoci raznih informacija, prelaza stranaka, većine - kazao je Forto.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.