11.11.2022. 11:38
0
Zahiragić: Pozivam sve patriote iz svih stranaka da prestanu biti taoci bivših SDA-ovaca i 5. kolone u vidu raznih Forta i Arnauta
Jučer je lider SNSD-a i novi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio kako će “Srbi i Hrvati određivati ko će muslimanima biti vlast”.

“Do maja neće biti konstitusano na nivou BiH. Ovi muslimani se tamo nešto pate, oni bi kao nešto određivali. Ali oni nisu u poziciji da išta određuju. Blok Srba i Hrvata će odrediti ko će od muslimana ući. Mi ćemo birati, a ne oni. Šta god oni mislili o tome”, rekao je Dodik, a njegova izjava je naišla na brojne reakcije.

Jednu od njih na svom Facebook profilu napisao je i Haris Zahiragić, član Predsjedništva Stranke demokratske akcije, a za sve je okrivio opoziciju u FBiH jer im je, kako kaže, najveći problem upravo SDA, te da nemaju patriotske svijesti kako je upitanju država.

“E pa eto, dragi moji Bošnjaci, novinari, političari, analitičari, uspjeli ste Dodiku asistirati ovakvo ponižavanje! Zadovoljni ste? Da u, barem nominalno, patriotskim strankama ima imalo patriotske svijesti, pa makar samo u SDP-u, Dodik ne bi ovo mogao izgovoriti jer bi sa druge strane postojao kompaktan patriotski blok koji je snažniji od ovog koji Dodik najavljuje, a Čović ih ne bi onako mogao postrojiti jučer u Mostaru…

Bez obzira na 8-ke, 9-ke, ali i bez obzira na činjenicu da će SDA sa partnerima imati dovoljan kapacitet da spriječi po državu opasne eksperimentalne vlasti, pozivam sve patriote iz svih stranaka (a znam da ih takvih ima mnogo) da prestanu biti taoci mržnje i nerealne ambicije nekoliko bivših SDA-ovaca i 5. kolone u vidu raznih Forta, Arnauta i drugih…

To što vas pojedini ambasadori tapšu po ramenima, neće sakriti vašu eventualnu nedoraslost trenutku, vremenu i zadatku pred kojim ste se našli, to je put u poniženje, ne samo za vas lično, nego i za cijeli narod i Državu.

Ovakvo poniženje nas čeka svaki put kada se nađe dovoljan broj “muslimana” kojima je važnija vlast nego nacionalni interes i koji više mrze SDA nego što vole državu.

Državu za šniclu – konkurs je u toku… Mi se na njega zasigurno nećemo javiti, a historija će pamtiti one koji budu”, napisao je Zahiragić.



(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.