12.11.2022. 9:34
0
Radanović: Izbori pokazali da Srbi u FBiH ne mogu izabrati svoje legitimne predstavnike
Protekli izbori pokazali su da su Srbi kao konstitutivni narod u Federaciji BiH svedeni na statističku grešku, kazao je predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović.

Vidi se to iz činjenice da partije sa sjedištem u RS nisu osvojile nijedan mandat u Predstavničkom domu federalnog parlamenta. Uspjeli su ući jedino u skupštintu Livanjskog kantona, gdje su Srbi većina u Drvaru, Grahovu i Glamoču. Porazno je što će Klub Srba federalnog parlamenta većinski popuniti bošnjačke i hrvatske stranke sa podobnim Srbima - kazao je za RTRS Radanović.

Izbori su pokazali da Srbi ne mogu izabrati svoje legitimne predstavnike, dodao je on.

- Nemamo ni jednog legitmnog prestavnika osim iz Livanjskog kantona. Popuna doma narodna Parlamenta FBiH će ići tako što će SDA, DF ili druge stranke iz FBiH progurati neke svoje Srbe - kazao je Radanović.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.