15.11.2022. 16:49
1
Svi se pitaju da li je bila pijana: Današnja sjednica Narodne skupštine RS ostaće zapamćena po njenim izjavama
Nataša Radulović u prethodnom mandatu nije često govorila, a kada je govorila davala je sporne izjave.

– Kome se ne sviđa ova vlast, ima opciju da napusti ovu zemlju – rekla je Radulovićka, nakon čega je Trivić poručila: “Nećete me iseliti”.



Današnja sjednica ostaće upamćena upravo po njenom rukovođenju, a manje o raspravi koja je pala u drugi plan.

U prvi plan je došla, ne rasprava, nego svađa, privremeno predsjedavajuće Narodne skupštine Republike Srpske Nataše Radulović sa opozicionim poslanicima, posebno sa Nebojšom Vukanovićem i njegovim partijskim kolegom Đorđem Vučinićem.

Nije ih persirala, a obraćala im se sa “alo momak, prekini” i slično.

Kada bi neko pomenuo krađu glasova, prekidala je narodne poslanike.

– Ljutili se koliko god hoćete prekinuću vas. Govorimo o kandidatu za predsjednika Skupštine. Mi ođe ne govorimo ni o krađi ni o izborima ni ostalom, a maloprije sam vas slušala tako ste lijepo govorili – rekla je Igoru Crnadku na pomen krađe glasova.

Više puta je narodne poslanike, koje nije persirala, pozivala da budu dostojanstveni.

– Danas budi dostojanstven, ovo je svečana sjednica, biće prilike da se bijemo – rekla je nakon što su svi zajedno položili zakletvu.

Nakon što joj je Vukanović u jednoj od rasprava rekao da mu ne može oduzimati riječ Radulović ga je prekinula.

– Dobro je razumjeli smo se, ne mogu, otišo si s lijeva na desno, moraš ići pravo, poslije ćemo – rekla je.

Nakon što je Vučinić rekao da mu vrati vrijeme, odgovorila je:

– Koliko ti treba? Pola sata? Novi si poslanik trebao si naučiti. Nemoj da duelišemo – odgovorila je, a na kraju njegovog govora kazala:

– Hajde, mlad si budi korektan, sve nam je jasno šta si htjeo reći. Kada izaberemo gospodina Stevandića, onda možeš da zboriš šta hoćeš. Komentarisaćeš kada bude izabran kako goj hoćeš.

A na pitanje “kako” kada ne dopušta, mahala je rukom i govorila “lako”.

Vučiniću se obraćala sa momak, a kada joj je rekao da ne zna kako da vodi sjednicu rekla mu je: “Takve kao ti sam dobro učila.”

Rječnik joj obiluje arhaičnim izrazima poput “ođe”, “kako goj”, “obadati”, ali i neispravno izgovorenim terminima poput “konstutativno”.

Vukanoviću je govorila da se ne obada, da je simpatičan te da ustane da vidi šta hoće.

No to je nije spriječilo da u prošlom mandatu bude član Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i informisanje, ali i Odbora za politički sistem pravosuđe i upravu.

Rođena je 1951. godine u Pirotu, a živi u Banjaluci i istaknuti je član Banjalučkog SNSD-a.

Inače, obadati znači ići kao muva bez glave. Besciljno se vrtiti u krug. Poznat je u seoskim domaćinstvima, kada insekt obad napadne kravu ili bika i može se dogoditi da životinja poludi, za šta seljani kažu “zaobadala se životinja”, prenosi N1.

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.