25.11.2022. 15:02
0
Detalji napada u kafiću "Music" na Pofalićima: Dva maskirana muškarca metalnim palicama tukli mladića. Riječ najvjerovatnije o navijačkom obračunu
FOTO: Ilustracija
U sarajevskom naselju Pofalići u petak se dogodila tučnjava u kojoj je jedna osoba povrijeđena.

Iz MUP-a KS su potvrdili medijima da je došlo narušavanja javnog reda i mira, te da je tom prilikom povrijeđena jedna osoba. 

Za sada nema slobode lišenih osoba.

Napad metalnim palicama

Do incidenta je došlo u sarajevskom kafiću “Music” na Pofalićima, koji je nakon događaja ograđen žutom policijskom trakom.

Kako mediji prenose nezvanično, dvojica maskiranih mladića naoružanih metalnim palicama napala su i pretukla trećeg mladića naočigled gostiju u jednom kafiću.

Podsjećamo, iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su potvrdili da je došlo "do narušavanja javnog reda i mira i da je tom prilikom povrijeđena jedna osoba", te da je jedna osoba prošla sa lakšim povredama. 

S druge strane, jedan od gostiju kafića "Music" u kojem se desio incident, priča da i nije izgledalo sve tako bezazleno kako se čini iz policijskog ugla.

"Sjedio sam u kafiću kad sam vidio dvojicu s kapuljačama na glavi da ganjaju nekog momka. On je, bježeći od njih, utrčao u kafić gdje su se, valjda, nalazili njegovi drugovi. Napadači su utrčali za njim u kafić i počeli ga tući palicama. Vidio sam da mu je krvava majica na ramenu i na leđima. Ja sam s drugim gostima izašao napolje, a konobarica i gazda kafića su ostali i smirivali napadače. Kasnije sam čuo da su se ganjali i tukli pripadnici navijačkih grupa Manijaci i Horde zla", priča jedan od očevidaca događaja, prenosi Oslobođenje.

Pofalići kao "Divlji zapad"

U sarajevskom naselju Pofalići se u zadnje vrijeme bilježe brojni incidenti najblaže rečeno, te je posljednji samo jedan u nizu.

Krajem prošle godine na raskrsnici kod Ekonomske škole u Sarajevu na Pofalićima je ubijen navijač Željezničara Mehmed Ramić, kojeg je ubio Adel Kabaš koji se i dalje nalazi u bjekstvu.

Nakon toga, krajem januara ove godine, u pucnjavi u pomenutom sarajevskom naselju je ubijen i Kenin Lukač, najbolji prijatelj Ramića. Ubistvo se desilo u ulici Ruđera Boškovića

Također, sredinom februara bomba je bačena na kafić "Hill" u ulici Zahira Panjete.

Eksplozija se desila oko 5 sati, a povrijeđenih na svu sreću nije bilo.

Isti kafić je bio na meti bombaškog napada i nedavno, tačnije 29. augusta. Ni tada nije bilo povrijeđenih

Inače, prekoputa ovog kafića, u kojem su se okupljale osobe bliske Adelu Kabašu, koji se nalazi u bjekstvu nakon ubistva Mehmeda Ramića, je nedavno napravljen grafit u čast Keninu Lukaču, najboljeg Ramićevog prijatelja, koji je također ubijen.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.