25.11.2022. 16:21
0
Dva zastupnika Stranke za BiH u TK ulaze u vlast sa SDA i DF-om: Efendić im dao ‘zeleno svjetlo’!?
Dva zastupnika Stranke za BiH u Tuzlanskom kantonu potpisali su sporazum o saradnji sa DF-om.

Asmir Hasić i Emir Salihović tako su faktički pristupili većini u ovom kantonu koju predvodi SDA zajedno sa DF-om. Oni sam ukupno imaju 20 zastupnika i komotnu većinu.

Inače, SBiH je dio Osmorke, a Hasić je ranije iznosio nezadovoljstva i tražio od predsjednika Stranke za BiH Semira Efendića da se ‘promijeni kurs’. Očito je i dobio dozvolu od vrha stranke.

Zanimljivo je pitanje da li će se ovo odraziti i na Hasićevo ponašanje ukoliko uđe u Dom naroda FBiH.

Naime, nakon što je neko iz SDA proklizao i glasao za listu SBiH-a, Hasić je u šešir ušao sa SDA-ovim Damirom Šišićem. Tuzlanska SDA je zbog svega pokrenula unutrašnju istragu. A ona je navodno pokazala da je proklizao Fadil Kudumović, kojeg sad žele izbaciti iz stranke. On je sve negirao i ukazao da ga se sklanja jer jedna struja želi preuzeti SDA-ov ogranak u Tuzli.

Što se tiče Doma naroda FBiH, SDA i Osmorka trenutno imaju po dva delegata Bošnjaka iz TK, a sreća će presuditi ko će imati trećeg.

Ukoliko Hasić bude izabran, postavlja se pitanje da li će glasati uz Osmorku ili pak koaliciju SDA-DF?

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.