25.11.2022. 19:03
0
Meddžida Kreso: Neki misle da je krivično pravo košarkaška lopta, pa da o presudama mogu lupati nebuloze kao loptom po parketu
Bivša predsjednica Suda Bosne i Hercegovine Meddžida Kreso oglasila se danas na svom Facebook profilu povodom navodnih optužbi koji se u javnom prostoru iznose na račun sudije Suda BiH Branka Perića zbog oslobađajuće presude u predmetu "Mutap i drugi".

O presudi se prvi oglasio lider Naroda i pravde Elmedin Konaković.

"Branko Perić, specijalac režima, oslobodio je danas optužene u predmetu ubistva Dženana Memića. Oslobađao je ranije Osmana Mehmedagića, skoro svi predmeti koji brinu režim u njegovim su rukama, sudija je naravno i u predmetu 'Respirator'. 'Slučajnom' metodom te predmete dobije uglavnom Perić", napisao je pored ostalog Konaković, piše Slobodna Bosna. 



"U matematiku i ekonomiju se razumijem toliko da znam osnovne računske operacije i šta je prvobitna akumulacija kapitala a ne usuđujem se misliti, a pogotovo javno diskutovati, o komplikovanom labirintu brojeva ili ekonomskoj politici.

Međutim ima nekih ljudi koji se u sve "razumiju" pa misle da je krivično pravo košarkaška lopta, pa da o presudama (uz to nepravomoćnim) mogu lupati nebuloze kao loptom po parketu i pod obručem a ne znaju pogoditi u koš. Pri tom ih ne brine što nemaju pojma o osnovnim postulatima krivično pravne nauke, o zakonima, o sudovanju. To za njih nije važno, bitno im je da Pedro visi.

Ali, to je nama naša borba (politika) dala da imamo košarkaša za maršala (vrhovnog tumača prava).

Nije mi namjera da branim branšu koja je očito na izdisaju, već branim principe", napisala je Meddžida Kreso očigledno aludirajući na Elmedina Konakovića.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.