27.11.2022. 8:24
0
DNK trag Šakića otkriven na grani drveta: Ćulumu pripremili zasjedu u šumi nedaleko od njegove kuće te u njega ispalili 22 hica
Odbrana optuženog traži da se obavi uvid u ranije sudske spise te da se uradi dodatno biološko vještačenje

Advokati Siniše Šakića, zvanog Kinez, (36), koji je optužen za ubistvo Slaviše Ćuluma, tvrde da su predmeti oduzeti tokom ove istrage nezakoniti dokazi. Nebojša Pantić i Željko Šurlan, koji zastupaju Šakića, ističu da nisu organizovani njihovo otvaranje i pregled prije vještačenja te su zatražili da se obavi uvid u ranije spise Suda.

DNK poklapanja

– Tako biste se uvjerili da nema zapisnika o otvaranju predmeta, kazali su advokati. Predsjedavajući Vijeća sudija Branimir Jukić je istakao da će im dozvoliti izvođenje dokaza kojima će dokazati svoje tvrdnje.

– Smatram da prigovori odbrane nisu osnovani i nije obavezno da se obavi radnja otvaranja predmeta tako da će sud odbiti prigovor nezakonitosti koji ističe odbrana, naveo je Jukić.

Šakićevi advokati su predložili da se uradi i dodatno biološko vještačenje te da se sasluša vještak Oliver Stojković koji je po njihovom zahtjevu već uradio DNK analizu tragova. Tom analizom utvrđeno je da se biološki trag optuženog Šakića poklapa sa tragom u uzorku koji je vještačio Biološki fakultet u Beogradu i koji je izuzet sa grane sa mjesta ubistva Ćuluma.

Vještak biološke struke Dušan Keckarević, kojeg je angažovalo tužilaštvo, ranije je utvrdio da je DNK trag Šakića otkriven na grani drveta, koji je policija izuzela sa mjesta zločina. On je pojasnio da je poređenjem DNK optuženog Šakića sa tragovima nađenim na grani utvrđeno da je on većinski doprinosilac. Prema optužnici, Šakić je sa još jednom nepoznatom osobom usmrtio Slavišu Ćuluma 15. maja 2020. u Dragočaju. Oni su Ćulumu pripremili zasjedu u šumi nedaleko od njegove kuće te su u njega ispalili 22 hica piše Oslobođenje.

Ubistvo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.