27.11.2022. 8:34
0
Nakon što je Dodik napao Durakovića, komentari se nižu: RS nije država
Predsjednik RS Milorad Dodik oglasio se na Twitteru gdje naveo da "Republika Srpska jeste slobodna država za sve građane i za sve ljude dobre volje, ali da Ćamil Duraković na jučerašnjoj priredbi nije predstavljao RS".

To može samo ako mu predsjednik RS da saglasnost. Pošto te saglasnosti nije bilo, Duraković je na toj priredbi mogao da bude samo u svoje ime - napisao je Dodik na Twitteru. 

Nakon ove Dodikove objave, reakcije na Twitteru se ne stišavaju. 

"RS nije država, nego entitet u sklopu države Bosne i Hercegovine. Tvoje ponavljanje laži po ko zna koji put nikada neće postati istina", "Država nije", "Negativu među svoja 4 zida", "Mile, RS je država kao što je Čečenija država u Rusiji. Sa tim što Čečenija ima više para", "Međede koja država?" su samo neki od komentara. 

Podsjećamo, potpredsjednik RS Ćamil Duraković prisustvovao je na proslavi Dana državnosti BiH u Banjoj Luci.



- Ovo je drugi put da svi oni koji žive u ovom entitetu sebe doživljavaju Bosancima i Hercegovcima. Svi mi koji volimo ovu zemlju želimo na jedan ovakav način pokazati da države ima na cijelom njenom teritoriju. Mi smo ovdje u Banjoj Luci i kao predstavnici naroda, lično ja kao potpredsjednik entiteta RS. Večeras sam ovdje da pokažemo svima da je BiH malo šira od onoga što zamišljaju ili što smatraju da bi trebala biti - poručio je Duraković.


(Admir O.)

 

DodikRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.