28.11.2022. 13:27
0
Počeo sastanak SDP-a sa opozicijom iz RS
FOTO: N1
U fokusu sastanka biće izbor delegata za Dom naroda Bosne i Hercegovine. Pojedini opozicioni lideri nagovještavaju i moguće razgovore o ulasku u vlast na državnom nivou.

Ukoliko eventualnog drugog delegata opozicije ne podrže iz Pokreta za državu SNSD bi, uz trenutna tri sigurna, mogao imati četiri delegata u Domu naroda, a time i ključ u odlučivanju na državnom nivou. S druge strane Pokret za državu očekuje podršku opozicije za njihovog kandidata Vojina Mijatovića, piše N1

Iz PDP-a kratko su poručili da vjeruju da će se sutra naći rješenje koje neće omogućiti nikome apsolutnu kontrolu svih procesa u zemlji. Osim toga, Nebojša Vukanović, očekuje i razgovore o načinu funkcionisanja novog Savjeta ministara.

Ukoliko ni nakon današnjeg sastanka ne bude jasnija situacija oko delegata za Dom naroda, ova saga biće okončana u srijedu za kada je zakazana sjednica Narodne skupštine RS. Na tajnom glasanju biće odlučeno kojih pet delegata će činiti Klub Srba u Domu naroda BiH.


(A.R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.