28.11.2022. 18:53
0
Konaković i Nikšić večeras ponovo kod Čovića u Mostaru: Radi se na 'tehničkim detaljima' sporazuma
Predsjednici SDP BiH i NIP-a Nermin Nikšić i Elmedin Konaković večeras su ponovo stigli u Mostar u centralu HDZ BiH uoči sutrašnjeg potpisivanja sporazuma o formiranju izvršne i zakonodavne vlasti u PS BiH. Ovo je treća posjeta Konakovića i Nikšića predsjedniku HDZ-a u protekle dvije sedmice.

Kako je javila TVSA obojica predsjednika su prije samog ulaska u prostorije HDZ-a kazala kako je riječ o "nekim manjim tehničkim detaljima" te da "Osmorka" i HDZ BiH idu u formiranje vlasti. 

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković kazao je 25. novembra kako je HDZ napisao većinu sporazuma koji će se potpisati dok je Nikšić "popravljao" tu izjavu navodeći da je "Konaković malo preletio" te da su radne grupe stranaka kreirale tekst sporazuma. 

Iako je prvobitno potpisivanje sporazuma bilo dogovoreno za 25. novembar ono je prolongirano za 29. novembar u Sarajevu. 

Kako je danas rekao Konaković tek nakon što se potpiše sporazum sa HDZ BiH kreće se u izradu detaljnih programa za formiranje vlada, a završni čin bit će kadroviranje i raspodjela funkcija. 

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.