30.11.2022. 16:17
0
Bećirović i Komšić ugostili Schmidta u Predsjedništvu
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Denis Bećirović primili su visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta.

Bećirović i Komšić razgovarali su o reformama na euroatlantskom putu BiH. Posebno u kontekstu preporuke Evropske komisije o dodjeljivanju kandidatskog statusa BiH, što je i podstrek vlastima u BiH za dalji angažman u postizanju reformi.

Kako je rečeno, pred Bosnom i Hercegovinom su važne sedmice, sastanci na visokom nivou sa EU tijelima. Tu su i očekivanja su da se donesu pozitivne odluke za put Bosne i Hercegovine ka EU. One će i građanima biti ohrabrenje da je evropska perspektiva moguća.

“OHR ima važnu ulogu da bude u funkciji izgradnje demokratske i pravne države koja ubrzanim koracima ide ka EU. Dodano je da se standardi u poštovanju demokratije u EU trebaju primjenjivati i u Bosni i Hercegovini. Posebno imajući u vidu pozitivne poruke i preporuke za kandidatski status Bosne i Hercegovine”, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Visoki predstavnik za BiH Schmidt je poželio uspješan mandat članovima Predsjedništva BiH. Izrazio je očekivanje da će saradnja sa OHR-om biti tema narednih susreta.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.