1.12.2022. 16:42
2
Dodik dobio mogućnost blokade procesa: Imat će četvrtog delegata u Domu naroda BiH
Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izabrali su kandidate za Dom naroda BiH. Naime, na današnjoj sjednici NSRS je odlučeno da će od pet delegata u srpskom klubu SNSD će imati četiri, a SDS jednog.

Dakle, iz SNSD-a izabrani su Sredoje Nović, Snježana Novaković Bursać, Radovan Kovačević, Nikola Špirić. Dok je iz SDS-a izabran Želimir Nešković.

Glasanju su pristupili svih 83 poslanika u Narodnoj skupštini RS-a.

Ovakvim glasanjem Milorad Dodik je dobio kontrolni paket u Domu naroda na još četiri godine. Međutim, ono što najviše brine građane što je Dodik ovim dobio mogućnost blokade procesa.

Rezultati glasanja:

1.Vojin Mijatović 2 glasa
2.Igor Žunić 14
3.Mladen Ilić 14
4.Ranka Perić Romić 12

5.Denis Šulić 0
6.Ana Ljubojević 13
7.PDP 11
8.Milan Radović 16

(A. Balićevac)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.