26.12.2022. 13:40
1
Ko je Ognjen Orašanin Oras koji je jutros izbjegao hapšenje u akciji MUP-ova KS i RS: Bio blizak Darku Elezu i Darku Šariću
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS, provode zajedničku akciju na Sokocu.

Kako "Avaz" piše, uhapšeno je više od pet osoba.

Na meti je grupa Ognjena Orašanina Orasa, koji je izbjegao hapšenje. On je itekako poznat organima gonjenja zbog više krivičnih djela. Hapšen je i pritvoren više puta. No, jutros nije nađen na adresi. 

Orašanin ima poprilično debeo policijski dosje, te ga bezbjednosne agencije vode kao vođu "sokolačkog klana", a koji je to mjesto naslijedio od ubijenog Mladena Ćehe. 

Pa da krenemo.

On je hapšen u ljeto 2012. godine zajedno sa Jolom Bartulom, Vladimirom Mitrovićem i Milošem Drinčićem, pod sumnjom za brutalni napad na Zorana Čolovića, zvanog Čavka, sokolačkog biznismena i vlasnika više ugostiteljskih objekata.

Napad se dogodio usred bijela dana u centru Sokoca, ispred Čolovićevog objekta u izgradnji, pred mnogobrojnim prolaznicima.

Orašanin je blizak za Darkom Elezom, a 2003. godine je bio pod istragom zbog sumnje da je pucao na Ratomira Ratu Spaića, koji je ubijen 2006. godine. 

U Srbiji je hapšen 2007. godine, zajedno sa još nekoliko Sokočana, zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa učešćem u ubistvu Gorana Mijatovića Mite, vlasnika beogradskog fudbalskog kluba “Bežanija”, ali su svi pušteni u nedostatku dokaza.

U oktobru 2020. godine mu je navodno bila namijenjena autobomba postavljena na "Fordu" Saše Karadžića.

Bomba je bila postavljena ispod suvozačevog mjesta. 

Orašanin se povezivao i sa kriminalnim klanom narko-bosa Darka Šarića iz Crne Gore. 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.