27.12.2022. 16:49
0
Zvizdić očekuje da visoki predstavnik reaguje po pitanju državne imovine
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić izjavio je danas kako je Zakon o nepokretnoj imovini za funkcionisanje javne vlasti u RS nova politička igra i da očekuje da će to biti riješeno reagovanjem visokog predstavnika.

Dodao je da postoji mogućnost da to bude učinjeno i zahtjevom za ocjenom ustavnosti što ne bi trebalo činiti pet različitih instanci radi populizma već zajednički članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić, za šta u Predstavničkom domu može biti prikupljeno 20 i više potpisa.

Zvizdić je naveo da NSRS razmatra zakone i teme koji nisu u njenoj nadležnosti i da zato taj zakon ne može proizvesti nikakvo pravno dejstvo, bez obzira hoće li biti usvojen ili ne. 

Naglasio je da je titular državne imovine država Bosna i Hercegovina koja nastavlja kontinuitet Republike Bosne i Hercegovine.

Zvizdić je podsjetio da su sve dosadašnje odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine pokazale da državna imovina pripada državi BiH i da o njoj posljednju riječ može dati samo Parlamentarna skupština BiH.

Također, Zvizdić je u izjavi medijima izrazio očekivanje i da će nova parlamentarna većina sutra izabrati Borjanu Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH i da će u drugoj polovini januara biti kompletirano i imenovano Vijeće ministara BiH.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.