5.1.2023. 15:23
0
Šulić odustaje od pozicije ministra, BiH mu je 'državna zajednica', a Osmorka da podrži projekte u Rs-u
Zbog prijetnje nastavka blokade važnih infrastrukturnih projekata u Republici srpskoj od strane političkog Sarajeva spreman sam da povučem svoju kandidaturu za ministra na nivou "državne zajednice", rekao je poslanik SNSD-a u NSRS Denis Šulić. Njegova kandidatura nije prihvatljiva za NES i SBiH koji su se javno oglasili, a upravo zbog toga ali i retorike Milorada Dodika danas se održava sastanak u Doboju predstavnika osmorke i delegacije SNSD-a.

"Smatram da ispred svakog od nas lično trebaju biti opšti interesi i Republika srpska, iz tih razloga spreman da povučem svoju kandidaturu i na taj način onemogućim predstavnike "osmorke" da nastave priču o blokadama važnih infrastrukturnih projekata kao što su gasovod i hidreoelektrane", objavio je Šulić na Fejsbuku.

Istakao je da ponašanje "osmorke" ne odudara nimalo od ponašanja SDA.

"Njihova priča o multietičkoj BiH je nerealna i ni oni sami u nju ne vjeruju", rekao je Šulić.

Naglasio je da ostaje posvećen izgradnji Republike srpske po mjeri svakog čovjeka.

"Drago mi je da smo i na mom ličnom primjeru još jednom dokazali i javnosti BiH i međunarodnoj zajednici da takozvana multietička BiH ne postoji u Sarajevu ni u jednoj političkoj strukturi. Živjela Republika srpska", zaključio je Šulić.


(Patria/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.