25.1.2023. 13:27
0
Žestok nastup Zlatka Miletića: Kod nas, recimo, nije problem kad jedan kandidat za ministra koristi Sky aplikaciju pa ta komunikacija nestane pa se opet pojavi
U Sarajevu je u toku hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Denis Zvizdić je sazvao sjednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda. To je potvrđivanje imenovanja ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara BiH.

U raspravi prije nego što se pristupi izglasavanju, uslijedila su žestoke kritike koje su o prijedlogu saziva Vijeća ministara uputili zastupnici opozicije.

Zastupnik DF-a Milan Dunović je pitao da li su svi budući zvaničnici Vijeća ministara prošli sigurnosne provjere kako bi imali pravo pristupa tajnim podacima.

Mladen Bosić (SDS) doveo je u pitanje integritet članova novog saziva VM nakon što je za stari saziv rekao da je “najgori od potpisivanja Dejtona”

“Pas s maslom ne bi pojeo ono što su govorili jedni o drugima, a danas hvale jedni druge”, rekao je o novom sazivu Vijeću ministara.

Rekao je da su pojedini kandidati za saziv VM u vezi s kriminalnim grupama, a drugi su pivezani s porodičnim nasiljem.

Kritikovao je i kandidata za ministra finansija, a doskorašnjeg predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltiju. Sjetio se i “korona-derneka” novog/starog ministra Staše Košarca.

Najžešće izlaganje imao je Zlatko Miletić, zastupnik pokreta Za nove generacije.

Kritikovao je činjenicu da imamo “mačo Vijeće”, aludirajući na (ne)zastupljenost žena u novom sazivu.

“Čuo sam još ranije da će SIPA bez obzira na imena kandidata dati pozititvno mišljenje na njihovo imenovanje. Ne vjerujem u te izvršene provjere po pitanju integriteta nekih kandidata. Stanje je vrlo zabrinjavajuće.

Neki dan je u Italiji uhapšen Denario, vođa Cosa Nostre, nakon 31 godine skrivanja. On nije koristio ove moderne tehnologije, već je komunicirao sa svojom organizovanom kriminalnom skupinom papirićima.

Kod nas, recimo, nije problem kad jedan kandidat za ministra koristi Sky aplikaciju pa ta komunikacija nestane pa se opet pojavi”, rekao je, između ostalog, Miletić.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.