25.1.2023. 14:32
0
Čengić uoči sjednice Doma naroda: Nadam se da će shvatiti da BiH nije od Baščaršije do Ilidže i da je važno da u Domu naroda PSBiH iz reda Hrvata bude ljevičar iz Livna
Delegat SDP-a u Klubu Bošnjaka Parlamenta FBiH Irfan Čengić oglasio se danas na Twitteru uoči sjednice Doma naroda u petak kada će biti glasanje za delegate u Klubu Hrvata i Klubu Bošnjaka u Domu naroda PS BiH.

"Nadam se da će shvatiti da BiH nije od Baščaršije do Ilidže i da je važno da u Domu naroda PSBiH iz reda Hrvata bude ljevičar iz Livna, više mandata je osvojio SDP BiH u Kantonu10 nego oni u KS, nisu prešli prag u FBiH pa smo ih pogurali za DNPFBiH ali ovo je nekorektno prema nama", napisao je Čengić. 

On ovim aludira na listu koju je predložio Damir Marjanović za državnog delegata u Klubu Hrvata. Marjanović je predložio Zlatka Miletića, a SDP Jugoslava Brdara. 

Stranke osmorke imaju samo četiri ruke u Klubu Hrvata, a dva kandidata. 

Glas Berine Fejzić bit će odlučujući između četvrte liste HDZ-a, SDP-ove liste koju će pdoržati NIP i liste za koju će glasati Marjanović i delegatkinja NES-a. 

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.