1.2.2023. 12:35
0
Premijer USK pod istragom pita Tužilaštvo: Ko vam je ukrao novac iz sefa?
"BiH je po prvi put blizu NATO-a i EU", kaže premijer USK u tehničkom mandatu Mustafa Ružnić. Smatra da određene politike nisu dozrele, što se pokazalo u nekim procesima formiranja vlasti.

Osmorka ili drugi pravac?

Ne misli dodaje samo na Osmorku, već i na sve ostale.

“Mi smo krenuli da radimo unutar kantona sa Osmorkom, radna grupa priprema jednu vrstu sporazuma, programa rada buduće vlade, koji će biti i dio ekspozea, ali i raspodjele vlasti. Vidjećemo sad, kada je u pitanju SDP kuda dalje. Dobili su zeleno svjetlo naši prvi partneri da mogu razgovarati sa svima. Mi još nemamo stav centrale, čekamo, da li nastaviti ovim koracima u kojima smo krenuli u kapacitetu Osmorke, ili neki drugi pravac”, kazao je.

Drugi pravac je moguća koalicija SDA i NES-a (bivši A-SDA), jer u zbiru te dvije najveće stranke imaju prostu većinu za Vladu, 8+8=16, od ukupno 30 zastupnika.

“Ukoliko bude nekih dešavanja NES i mi će u jako kratkom periodu ponuditi koalicioni kapacitet i formiranje Vlade USK”, kazao je.

Na pitanje šta je sa SDA, odgovara: “Od danas je moguće svašta. Vidjećemo kuda će nas uputiti centrala stranke”.

Ko je koga podržao?

Značajan znak pored puta biće i prijevremeni izbori za gradonačelnika Bihaća u nedjelju, pet je kandidata, a Osmorka se razjedinila na tom pitanju u startu.

“NIP podržao kandidata Pomaka, čekaćemo stav SBIH, kako odluči gradska organizacija NES-a, daćemo im podršku”, rekao je.

Inače, podršku NES-a najavljuje nezavisni, dojuče SDP-ov Amarildo Mulić.

Kandidat SDA Hamdija Abdić Tigar za N1 je rekao da ima podršku Stranke za BiH, ali i ličnu podršku Željka Komšića.

SDP-ov Adnan Habibija, nije dobio podršku drugih stranaka Osmorke.

Dao punu podršku istražnim organima, ali uputio i pitanje

Ružnić je u decembru osumnjičen za trgovinu utjecajem, oduzet mu je i telefon, SIPA je pretresala kancelariju.

“Ja sam dao dobrovoljno svu dokumentaciju, predao sam istražnim organima, dajemo im punu podršku, čekamo ishod. Nadam se da nije politički motivisano. Dajem punu podršku organima. Kad je u pitanju rad kantonalnog tužilaštva i mi kao građani očekujemo neke odgovore: Gdje je taj novac koji je nestao iz sefa kantonalnog tužilaštva iz sedam predemta, mnogo se pričalo o pretresu kancelarije premijera, o tome slučaju se nešto se ćuti. Šta je sa slučajem u Cazinu, stradanje našeg mladića Azura Terzića, koje djelo je u pitanju…”, naveo je.

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova USK vodi istragu od marta prošle godine o slučaju misterioznog nestanka 20 hiljada maraka iz sefa pomenute pravosudne institucije, navodi N1. 


(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.