1.2.2023. 16:55
0
Crnadak o ukidanju akciza: Protiv toga mogu biti samo bolesni i monstruozni umovi
FOTO: Agencije
Jučerašnje glasanje SNSD protiv ukidanja akciza na gorivo potvrdilo je da je Glavni odbor PDP donio ispravnu odluku da nastavimo žestoku borbu protiv režima, te da nikakve saradnje ne može biti sa onima koji Republiku Srpsku vode u propast.

Ovo je rekao potpredsjednik PDP Igor Crnadak, ističući da je SNSD juče, glasajući protiv ukidanja akciza, glasao protiv naroda i protiv Republike Srpske, jer su, kako je naveo, bili protiv olakšavanja svakodnevnog života građana u uslovima stalnih poskupljenja, prenosi Srpskainfo.

– Dok je prihod od PDV rekordan i dok se stotine miliona maraka iz budžeta plaćaju „Prointeru“ i drugim režimskim firmama, SNSD ne želi da pomogne narodu da preživi najgoru inflaciju od rata do danas – rekao je Crnadak.

Podsjeća da bi ukidanje akciza preko noći smanjilo cijenu goriva u Republici Srpskoj za 50 feninga i, posljedično, donijelo bi pojeftinjenje skoro svih proizvoda u marketima, kao i usluga koje narod svakodnevno koristi.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.